Creatorul Kyokushin Budokai-ului este Jon Bluming unul din elevii directi a lui Oyama. Despre Bluming Oyama spunea:,,gasiti-mi pe cineva sa-l invinga pe Bluming si ii voi da cei 10 dani ai mei’’.
- Despre Jon Bluming, creatorul Budokai-ului, s-ar putea scrie 10 carti si probabil ca nici atunci nu s-ar putea spune totul despre el. S-a nascut in 1933, intr-o zona rau famata a Amsterdamului. In 1940 a asistat la ocuparea orasului sau natal de catre germani, pentru ca trei ani mai tirziu sa-si vada toti prietenii si vecinii deportati. Iarna lui 1944 a adus o situatie grea pentru familia sa, care era la limita supravietuirii, din cauza saraciei generate de razboi.
- Micul Jon, impreuna cu sora sa, cersea din casa in casa pentru a-i tine in viata pe mama si bunicii lor. La scurt timp, pustiul devenea un hot iscusit care deja putea sa-si poarte singur de grija. La 13 ani facea pentru prima data cunostinta cu luptele, intr-o sala de box de unde avea sa plece cu nasul rupt.
- Peste 3 ani se inrola in Fortele Marine. Anul 1951 i-a adus primele rani prin impuscare, in razboiul din Coreea. Trimis in Japonia pentru recuperare, Bluming avea sa ia contact cu prima lui dragoste: judo-ul. La intoarcerea in Olanda, Jon a continuat antrenamentele, iar talentul sau pentru artele martiale i-a adus centura neagra dupa numai un an de pregatire. in 1956 cucerea titlul de campion european.Peste numai un an primea gradatia 3 Dan, la un stagiu de pregatire unde proiectase la sol 75 de adversari in doar 26 de minute, cu toate ca avea un deget de la piciorul drept fracturat.
-Olandezul a fost nevoit sa-i arunce pe adversari peste piciorul sting. Urmatoarea mare pasiune a facut-o pentru Kyokushin, stilul creat de celebrul Mas Oyama, sub indrumarea caruia Bluming a inceput sa se antreneze. In 1965, maestrul i-a acordat centura neagra 6 Dan.
- Japonezii au fost revoltati, pentru ca era primul practicant din afara tarii lor care primea o distinctie atit de inalta. Oyama le-a propus o competitie: oricine doreste sa lupte impotriva lui Bluming, intr-o confruntare fara reguli, va cistiga suma de 100.000 de dolari, in cazul unei victorii.
- Mai mult, japonezul era dispus sa-i retraga elevului sau gradatia acordata si chiar sa renunte el insusi la practicarea Kyokushin-ului, daca acesta era invins. Nimeni nu a acceptat insa provocarea. Pe 3 septembrie 1994, Jon a primit gradatia suprema in kyokushin, dupa moartea fondatorului stilului, Oyama: 10 Dan. De altfel, este singura persoana din lume care detine acest titlu, alaturi de centura neagra 9 Dan in judo.
- Apropierea de perfectiune Bluming a realizat ca in Kyokushin lipsea realismul luptei, prin interzicerea loviturilor la cap. Mai mult, a simtit nevoia sa creeze un stil care sa pregateasca practicantii pentru toate fazele confruntarii: in picioare, in clinci si la sol. Asa s-a nascut in 1980 Budokai-ul, ca o combinatie de tehnici din kyokushin, judo, jiu-jitsu si sambo.
- In competitiile create, stilul permitea lovituri de pumn, cot si genunchi atunci cind adversarii se aflau in picioare, proiectari si lupta la sol, unde loviturile erau permise numai asupra trunchiului si picioarelor.
-Pentru protectia competitorilor echipamentul include casca, cochilie si manusi fara degete. Competitiile de Budokai pot fi considerate, intr-o anumita masura, precursoarele platformelor de arte martiale mixte moderne precum Pride sau Ultimate Fighting Championship (UFC).
- Prin filozofia si metoda de antrenament stilul kyokushin budokai este o arta martiala complexa,deschisa, care poate imprumuta in orice moment tehnicile cele mai eficiente din celelalte arte martiale.Un practicant al acestui stil poate face fata cu succes oricarui gen de agresiune,indiferent de numarul de agresori.Este un stil eficient find considerat de unii experti parintele competitiilor de MMA(artelor martiale mixte).